Burning

Chang-dong Lee, Zuid-Korea, 148 min, Thriller, Koreaans

Onderdeel van: Haagse Hoogtepunten

Koreaanse meester Lee Chang-dong (Poetry) baseerde het scenario van deze poëtische en onweerstaanbare thriller op een kort verhaal van Haruki Murakami. Met een record aantal punten in de journalistenpoll riep de internationale pers Burning uit tot hét meesterwerk van Cannes van afgelopen jaar.

Jongsoo werkt als parttime koerier in Seoul, maar droomt van een schrijverscarrière. Op een dag wordt hij op straat aangesproken door een oud klasgenootje: de leuke en opgewekte Haemi. Ze staat op het punt om naar Afrika te reizen en vraagt hem of hij in de tussentijd op haar kat wil passen. Jongsoo betwijfelt of het beestje wel echt bestaat, maar valt als een blok voor Haemi en stemt graag toe. De teleurstelling volgt al snel. Haemi keert terug met de charmante, mysterieuze Ben die ze in Nairobi heeft opgepikt. Tussen de drie ontwikkelt zich een ongemakkelijke driehoeksverhouding welke verergert door Bens merkwaardige 'hobby'. Dan verdwijnt Haemi spoorloos.

Regisseur
Chang-dong Lee
Met o.a.
Ah-in Yoo, Jong-seo Jeon, Steven Yeun
Land
Zuid-Korea
Jaar
2018
Duur
148
Taal
Koreaans
Ondertiteling
Nederlands
  • Lee Chang-dong levert met ‘Burning’ een ingenieuze thriller af die nog lang blijft zinderen.

    NRC

  • Het virtuoze en spannende Burning laat glashelder de kloof zien die jonge Koreanen verdeelt

    De Volkskrant

Tickets kopen

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl