Burma Storybook

Petr Lom, Nederland, 81 min, Een adembenemende reis door een wonderlijk land waar de tijd heeft stilgestaan. 12+

Onderdeel van: Picl

Een adembenemende reis door een wonderlijk land waar de tijd heeft stilgestaan.

Na jaren van isolatie is poëzie is nog steeds immens populair in Birma/Myanmar. Dichtkunst was voor de Birmezen een steun om de zware jaren van militaire dictatuur te overleven. Met de recente opkomst van het internet kent het land zelfs meer online dichters dan bloggers. Burma Storybook is een adembenemende reis door een wonderlijk land waar de tijd heeft stilgestaan. De verhalen en gedichten in deze documentaire draaien rond de meest vooraanstaande nog levende dissidente dichter – Maung Aung Pwint. Vele jaren zat hij gevangen voor zijn poëzie en activisme. Eindelijk vrij wacht hij nu op een weerzien met zijn zoon die al twintig jaar in Europa in ballingschap leeft.

Regisseur
Petr Lom
Land
Nederland
Jaar
2016
Duur
81
Taal
Birmees
Ondertiteling
Engels
  • Een verhaal vol poëzie, in beeld, taal, vorm en structuur

    De Filmkrant

  • De zorgvuldige combinatie van beeld en woord leidt er ook toe dat de documentaire, met zijn soms oogverblindend mooie landschappen en straattaferelen, veel meer is dan een exotisch plaatjesboek

    De Volkskrant

Documentairemakers Petr Lom en Corinne van Egeraat maakte eerder Ana Ana.

Tickets kopen

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl