Burkinabè Rising

Iara Lee, Burkina Faso, 72 min, Een film die de kracht van de mensen viert! In samenwerking met The Hague African Festival.

Onderdeel van: English Specials

In samenwerking met The Hague African Festival vertonen wij twee primeurs van iAfrica. Kalushi, is het waargebeurde verhaal van de 19-jarige venter Solomon Mahlangu uit een township buiten Pretoria en een onsterfelijke held en een internationaal icoon van de Soweto opstand in 16 juni 1976. Burkinabè rising uit Burkina Faso is een film vol positieve energie die de kracht van mensen laat zien.

Een film die de kracht van de mensen viert!
Deze verbazingwekkende positieve energie komt van het kleine, door land omgeven land in West-Afrika: Burkina Faso.

Burkinabè Rising, een nieuwe documentaire van Cultures of Resistance Films, toont creatieve, geweldloze weerstand in Burkina Faso. Burkina Faso, een klein land dat niet aan zee grenst, heeft een levendige gemeenschap van kunstenaars en geëngageerde burgers, die een voorbeeld zijn van het soort politieke verandering dat kan worden bereikt wanneer mensen samenkomen. Het is een inspiratie, niet alleen voor de rest van Afrika, maar ook voor de rest van de wereld.
Door middel van muziek, film, ecologie, beeldende kunst en architectuur dragen de mensen in deze film de revolutionaire geest van Thomas Sankara. Na het presidentschap te hebben aanvaard in 1983, kwam Sankara om het leven tijdens een staatsgreep in 1987 onder leiding van zijn vriend en adviseur Blaise Compaoré, die het land vervolgens zevenentwintig jaar als autocraat regeerde. In oktober 2014 leidde een massale volksopstand tot zijn verwijdering. Tegenwoordig is de geest van verzet sterker dan ooit in Burkina Faso.

English:
A film that celebrates the power of the people!
This amazing positive energy comes from the small, landlocked country in West Africa: Burkina Faso.

Burkinabè Rising, a new documentary from Cultures of Resistance Films, showcases creative nonviolent resistance in Burkina Faso. A small, landlocked country in West Africa, Burkina Faso is home to a vibrant community of artists and engaged citizens, who provide an example of the type of political change that can be achieved when people come together. It is an inspiration, not only to the rest of Africa but also to the rest of the world.
Through music, film, ecology, visual art, and architecture, the people featured in this film are carrying on the revolutionary spirit of Thomas Sankara. After assuming the presidency in 1983, Sankara was killed in a 1987 coup d'état led by his friend and close advisor Blaise Compaoré, who subsequently ruled the country as an autocrat for twenty-seven years. In October 2014 a massive popular insurrection led to his removal. Today, the spirit of resistance is mightier than ever in Burkina Faso.

Regisseur
Iara Lee
Land
Burkina Faso
Jaar
2018
Duur
72
Taal
Frans
Ondertiteling
Engels

Tickets kopen