Border Sessions 2017

450 min

Onderdeel van: Specials

Op woensdag 28 juni, donderdag 29 en vrijdag 30 juni vindt in het hart van Den Haag voor het zesde jaar Border Sessions plaats. Het driedaagse festival biedt een podium aan mensen met een missie om technologie in te zetten voor positieve verandering. Ieder jaar worden meer dan honderd vernieuwers uit de hele wereld uitgenodigd om te inspireren, discussiëren en ideeën uit te wisselen. 

Interactieve labs: samen zoeken naar kansen en oplossingen
Het festival start op woensdag 28 juni met vier Border Labs: interactieve workshops op het gebied van technologie binnen ruimtevaart, biohacking, duurzaamheid en maatschappij. In samenwerking met organisaties als Mars-One, The Next Nature Network en Waag Society zoeken creatieve en kritische deelnemers uit verschillende vakgebieden samen naar oplossingen voor complexe problemen. Hoe kunnen we ons voorbereiden op leven en werken op Mars? Hoe ziet de toekomst van een kunstmatige baarmoeder eruit en welke impact heeft de ontwikkeling ervan op onze maatschappij?

Workshops, presentaties en talkshows in het kader van technologie
Donderdag 29 en vrijdag 30 juni staan in het teken van presentaties, workshops en ontmoetingen. Het programma is verdeeld over vijf categorieën: Advanced Human Settlements, Darwin+, Human Nature, Next Society en Planetary Boundaries. Een groot aantal klinkende namen uit de wereld van technologie is aanwezig. Zo vertellen de architecten van het vermaarde Clouds AO, over de ontwikkeling van constructies als de Analemma Tower en The Mars Ice House, demonstreert fishbot pionier Ikuo Yamamoto (JAP.) hoe je een ‘fish bot’ bouwt en vertelt de jonge TU Delft-student Bob Hendrikx hoe hij met zijn inspirerende Motown Movement een wijk in Detroit zelfvoorzienend en duurzaam maakt. Gevierde science-fiction auteurs Alastair Reynolds en Charles Stross presenteren hun nieuwste boeken, evenals The Economist-journalist Ryan Avent en de Ierse schrijver Mark O’Connell, wiens boek To Be a Machine hoge ogen gooit.

Voor het complete programma en tickets zie Border Sessions 2017.
 

Jaar
2017
Duur
450

Tickets kopen