Bird

Clint Eastwood, Verenigde Staten, 161 min, Biografie, Drama, Muziek

Onderdeel van: English Specials

In het kader van Crossing Border draaien we de keuzefilm van de beroemde componist, jazzliefhebber én Clint Eastwood fan: Theo Loevendie. Tijdens de inleiding vooraf aan de film, vertelt hij meer over zijn keuze.

Acteur en regisseur Clint Eastwood maakte in 1988 Bird, over jazz saxofonist Charlie “Bird” Parker. Forest Whitaker speelde de rol van Parker zo overtuigend dat hij er een Oscar voor kreeg. Eastwood, met zijn hang naar verhalen over loners, laat ook Parker vooral zien als een eenling die vroeg begon met drugs en daar nooit mee stopte. Oud werd hij er niet mee. Natuurlijk zit Bird propvol muziek. Eastwood is een liefhebber en kleurt Parkers verhaal met zijn eigen idee daarvan. Hij maakte daarmee een mooie, sfeervolle, liefdevolle en eerlijke film.

Over Crossing Border Festival
Je komt grootse namen en nieuw talent tegen. Elk jaar komen meer dan 100 schrijvers, artiesten en muzikanten van over de hele wereld samen in Den Haag. De 26ste editie beslaat een week, met zowel overdag als ‘s avonds programmering op de podia van Theater aan het Spui, de Centrale Bibliotheek, de Nieuwe Kerk en Filmhuis Den Haag.

Regisseur
Clint Eastwood
Met o.a.
Forest Whitaker, Diane Venora, Michael Zelniker, Samuel E. Wright en Arlen Dean Snyder
Land
Verenigde Staten
Jaar
1988
Duur
161
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands

Tickets kopen