Before Sunset

Richard Linklater, Verenigde Staten, 80 min

Onderdeel van: Before-trilogie Lente Klassiekers Specials Zomer Klassiekers

Tijden & Tickets

Ethan Hawke en Julie Delpy hernemen hun betoverende rollen als Jesse en Celine uit Before Sunrise. Samen met regisseur Richard Linklater vertellen ze het meeslepende relaas van een oude en herwonnen liefde.

In Linklaters romantische film Before Sunrise (1995) spelen Hawke en Delpy de Amerikaan Jesse en Française Celine, die een magische nacht delen in Wenen. Intussen, negen jaar later, heeft Jesse een boek over de ervaring geschreven. Hij treft Celine opnieuw bij een signeersessie in Parijs. In het kleine anderhalf uur die de twee hebben voor Jesse naar het vliegveld moet praten de twee bij over wat er sindsdien in hun leven is gebeurd. Al snel blijkt hoe groot de impact van hun vorige ontmoeting het afgelopen decennium op hun leven is geweest. Before Sunset is een slimme, geestige en vooral échte film. De film speelt zich hoofdzakelijk af in real time, waardoor de betrokkenheid van de kijkers wordt verhoogd bij dit hartverwarmende avontuur.

Volgens velen is het filmdrieluik Before Sunrise, Before Sunset en Before Midnight het hoogtepunt van Richard Linklaters oeuvre, de regisseur die we ook onder meer kennen van het hyperrealistische Boyhood. In deze reeks toont Linklater de liefdevolle band tussen Jesse (Ethan Hawke) en Celine (Julie Delpy), die elkaar in de trein tegen het lijf lopen en daarna onafscheidelijk blijken. 

Regisseur
Richard Linklater
Met o.a.
Ethan Hawke, Julie Delpy
Land
Verenigde Staten
Jaar
2004
Duur
80
Taal
Engels
Ondertiteling
Geen
  • De tachtig minuten vliegen werkelijk voorbij. Je bevindt je van begin tot eind volledig in hun wereld en zou daar het liefst willen blijven.

    Cinemagazine

Hawke en Delpy schreven zelf mee aan de dialogen en lardeerden die met autobiografische elementen. Het resulteerde in een intelligente prachtfilm.

Tickets kopen

  • 13.15 Uitverkocht

Neil Engelen (Coördinator Marketing) “Richard Linklaters romantische Before-trilogie is zeer de moeite waard om in zijn geheel te kijken. Van de eerste naïeve ontmoeting tot het bitterzoete slot. Een realistisch sprookje dat evenzeer over de liefde gaat als het verstrijken van de tijd.”