Before Midnight

Richard Linklater, Verenigde Staten, 109 min

Onderdeel van: Before-trilogie Lente Klassiekers Specials Zomer Klassiekers

Tijden & Tickets

Het vervolg op Before Sunrise en Before Sunset. Voor de klok middernacht slaat, zal er een nieuwe episode in hun verhaal bijgeschreven zijn.

Negen jaar na de laatste rendez-vous en bijna twee decennia sinds hun eerste ontmoeting, treffen we Celine en Jesse dit keer in Griekenland. Niet getrouwd, maar samen wel ouders van van twee prachtige dochters. De zonovergoten vakantie zit er bijna op en beiden staan niet te popelen om terug te keren naar het werkende leven en de dagelijkse beslommeringen in Parijs. Tijdens de laatste nacht op het eiland komen Celine en Jesse's angsten en frustraties boven tafel en staan ze voor de keuze: bij elkaar blijven of een punt achter de relatie zetten.

Volgens velen is het filmdrieluik Before Sunrise, Before Sunset en Before Midnight het hoogtepunt van Richard Linklaters oeuvre, de regisseur die we ook onder meer kennen van het hyperrealistische Boyhood. In deze reeks toont Linklater de liefdevolle band tussen Jesse (Ethan Hawke) en Celine (Julie Delpy), die elkaar in de trein tegen het lijf lopen en daarna onafscheidelijk blijken.

Regisseur
Richard Linklater
Met o.a.
Ethan Hawke, Julie Delpy
Land
Verenigde Staten
Jaar
2013
Duur
109
Taal
Engels
Ondertiteling
Geen
  • In de afgelopen achttien jaar is er veel veranderd, dit betekent echter niet dat de combinatie Richard Linklater, Ethan Hawke en Julie Delpy minder succesvol is. Met ‘Before Midnight’ bewijzen ze namelijk voor de derde keer dat een mooie film niet per se vol hoeft te zitten met spectaculaire gebeurtenissen. Het is daarom wachten tot de zon weer opkomt in 2022.

    Cinemagazine

Tickets kopen

  • 15.00 Uitverkocht

Neil Engelen (Coördinator Marketing) “Richard Linklaters romantische Before-trilogie is zeer de moeite waard om in zijn geheel te kijken. Van de eerste naïeve ontmoeting tot het bitterzoete slot. Een realistisch sprookje dat evenzeer over de liefde gaat als het verstrijken van de tijd.”