Becoming Astrid

Pernille Fischer Christensen, Zweden, 123 min, Voorpremière, Drama, Biopic, AL

Biopic van de Zweedse schrijver Astrid Lindgren, de auteur van talloze kinderboeken en de bedenker van Pippi Langkous.

Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht. Ze volgde haar hart en ontwikkelde zo haar passie voor schrijven. Met haar fantasierijke kinderboeken als Pippi Langkous is ze wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durfde te breken.

Workshop bij Becoming Astrid op 15 december
In samenwerking met Bibliotheek Den Haag bieden we eenmalig een bijzonder programma aan. Op zaterdag 15 december om 15.00 geeft Claudia Jong, kinderboekenschrijver én - lezer, een workshop waarin je kunt ervaren hoe het is om voor kinderen te schrijven. Na afloop van de workshop bekijken we gezamenlijk om 17 uur de film. Tickets voor de workshop, een drankje naar keuze (m.u.v. sterke drank) en de film kosten 11,75 euro en zijn via deze link te koop. Wees er snel bij want er zijn max. 20 plaatsen. 

Claudia Jong leest een paar mooie Astrid Lindgren-fragmenten voor, zodat je je weer even kind kunt wanen. Daarna doen we een korte schrijfoefening. Je hoeft geen schrijfervaring te hebben, iedereen kan meedoen. Locatie: Centrale Bibliotheek aan het Spui.
Met dit ticket heb je ook toegang tot de workshop en ontvang je een consumptiebon bij aankomst.

Regisseur
Pernille Fischer Christensen
Land
Zweden
Jaar
2018
Duur
123
Taal
Zweeds
Ondertiteling
Nederlands
  • In Becoming Astrid krijgt de vrouw achter de beroemde jeugdboekenauteur de aandacht die ze verdient

    De Volkskrant

Tickets kopen

Laatste week