Beauty and the Dogs - Mtm on tour

Kaouther Ben Hania, Tunesië, 100 min

Onderdeel van: English Movies that Matter On Tour Specials

In april presenteert Movies that Matter on Tour de film Beauty and the dogs. Met Engelse ondertiteling. 

Tijdens een studentenfeest in Tunis ontmoet Mariam de mysterieuze Youssef. Als ze samen het feest verlaten, begint er een lange nacht waarin Mariam zal moeten vechten voor haar rechten en waardigheid in een corrupt systeem.

Ondanks de schok van de gebeurtenis is Mariam vastberaden aangifte te doen tegen haar belagers. Maar dat wordt haar allesbehalve makkelijk gemaakt: hulpverleners en ambtenaren reageren laconiek en sturen haar van het kastje naar de muur. Ook wordt ze door de autoriteiten nog verder vernederd en gekleineerd. Terwijl de nacht vordert dringt de vraag zich op of het recht kan zegevieren wanneer het aan de kant van de belagers staat. De Tunesische filmmaker Kaouther Ben Hania toont het verhaal in negen bedrijven, waarbij ze ieder hoofdstuk in één take filmde. Ze baseerde haar film op het controversiële waargebeurde verhaal dat eerder in boekvorm verscheen onder de titel Coupable d'être violée.

Met na afloop is Artemis Westenberg te gast. Met meer dan 35 jaar ervaring als lobbyist wordt Westenberg gezien als invloedrijk binnen diverse organisaties in Nederland, Europa en Noord-Amerika. Zij zet zich sinds jaren in voor vrouwenrechten en heeft een academische achtergrond in de Arabische geschiedenis. Momenteel is Westenberg voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Vrouwenbelangen, Vrouwenarbeid en Gelijk Staatsburgerschap. In 1980 maakte zij deel uit van de Nederlandse delegatie afgevaardigd naar een conferentie van de Verenigde Naties waarbij de status van de vrouw centraal stond. Het nagesprek is georganiseerd door Amnesty International Den Haag.

English: Mariam just wanted to enjoy the night, when a tragic event occurs. Despite the trauma, the pretty Tunisian student is determined to go to the police. But what can be done when your persecutor is your only chance?

After the movie an aftertalk organised by Amnesty International The Hague

Regisseur
Kaouther Ben Hania
Land
Tunesië
Jaar
2017
Duur
100
Taal
Arabisch
Ondertiteling
Engels

Tickets kopen