Bagdad Cafe

Percy Adlon, Duitsland, 95 min

Onderdeel van: Lente Klassiekers Specials Zomer Klassiekers

Klassieker uit 1987 met beelden die op je netvlies blijven gegrift. Bagdad Cafe is een schitterend drama over een aantal mensen in een verlaten benzinestation annex diner, ergens in de Mojave Woestijn.

In samenwerking met het Goethe-Institut.

Rijdend door de Mojave Desert ergens tussen Las Vegas en Disneyland, krijgt een Duits echtpaar het met elkaar aan de stok. De vrouw, Jasmin, gaat haar eigen weg. Sjokkend langs de snelweg en een grote koffer met zich meeslepend, is zij zo'n onwaarschijnlijk schouwspel dat Brenda, de lichtgeraakte eigenaresse van het Bagdad Café waar Jasmin stopt, meteen achterdocht koestert. Aldus begint een hilarische en ontroerende verhouding tussen deze twee vrouwen uit verschillende culturen. De film toont ook een vernieuwend, vertederend en eigenzinnig beeld van de Verenigde Staten als land waar ruimte is voor zelfontdekking en individualiteit. De prachtige titelsong van Jevetta Steele, calling you, is een van de meest aangrijpende liedjes ooit gemaakt voor een film en werd genomineerd voor een Acadamy Award in 1988.

 

Regisseur
Percy Adlon
Met o.a.
Marianne Sägebrecht, CCH Pounder, Jack Palance
Land
Duitsland
Jaar
1987
Duur
95
Taal
Engels, Duits
Ondertiteling
Geen
  • Een feel good movie die qua aanpak en opzet nog steeds geheel eigentijds is en die op geen enkele wijze door de tand des tijds is aangeraakt, de film zou gisteren kunnen zijn gemaakt.

    Cinemagazine

Tickets kopen