Bacurau

Kleber Mendonça Filho, Juliano Dornelles, Brazilië, Frankrijk, 131 min, Actie, 16+

Onderdeel van: English

Bacurau is een bijzondere mix van western, horror en lowbudget science fiction die zich afspeelt in de nabije toekomst. 

Na de dood van haar oma Carmelita, keert kleindochter Teresa voor de begrafenis terug naar het geboortedorp Bacurau in het afgelegen droge Noord Oosten van Brazilië. De lokale bewoners vormen een hechte en kleurrijke gemeenschap. Als ze er achter komen dat hun woonplaats is verdwenen van alle navigatiesystemen en ook de telefoonverbindingen niet meer werken, ontstaat er veel onrust. Het blijkt de voorbode van bevreemdende gebeurtenissen die bedoeld zijn om onder de radar te blijven. De dorpelingen trekken alles uit de kast om hun plek te verdedigen, al is niet meteen duidelijk wie of wat hen bedreigt.

De film van schrijvers/regisseurs Kleber Mendonça Filho (Neighbouring Sounds, Aquarius) en Juliano Dornelles kan gezien worden als een geëngageerd drama. Met zijn eerdere films haalde Mendonça Filho zich al de toorn van conservatief Brazilië op de hals en dat is met Bacurau niet anders. Hoewel ze er bijna tien jaar geleden aan begonnen, ligt de film genadeloos dicht op de hedendaagse realiteit.

English
Bacurau, a small town in the Brazilian sertão, mourns the loss of its matriarch, Carmelita, who lived to be 94. Days later, its inhabitants notice that their community has vanished from most maps.

Regisseur
Kleber Mendonça Filho, Juliano Dornelles
Met o.a.
Sonia Braga, Udo Kier, Barbara Colen
Land
Brazilië, Frankrijk
Jaar
2019
Duur
131
Taal
Portugees, Engels
Ondertiteling
Engels

Andere varianten van deze film:

Nederlands ondertiteld
  • Geraffineerde mix van drama, pulp en satire

    VPRO Cinema

  • Magisch-realistisch spel met metafoor en strakke logica

    NRC

  • Volstrekt originele sciencefictionwestern

    de Volkskrant

Won de Juryprijs op het Filmfestival van Cannes 2019

Tickets kopen

English subtitles

Andere varianten van deze film:

Nederlands ondertiteld

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl