Babyteeth

Shannon Murphy, Australië, 120 min, Drama

Onderdeel van: Zaal 6 - Boutique Cinema

Tijden & Tickets
Babyteeth is de verrassende debuutfilm van Shannon Murphy (Killing Eve): een eigenzinnig en bitterzoet verhaal over de zieke Milla en haar eerste grote liefde.

Henry en Anna’s grootste nachtmerrie wordt werkelijkheid wanneer hun 16-jarige dochter ernstig ziek blijkt. Wanneer Milla (Eliza Scanlen, Little Women) en de rebelse Moses (Toby Wallace) elkaar bij toeval ontmoeten, ontstaat er direct een bijzondere band tussen de twee tegenpolen. Haar ouders zijn in shock door de komst van Milla’s nieuwe vriendje, maar gooien alle pedagogische strategieën overboord om hun dochter gelukkig te zien.
Met niets meer te verliezen stort Milla zich op het leven, maar hoe ver ga je voor de liefde?

Babyteeth werd geselecteerd voor de competitie van het Filmfestival van Venetië, waar Toby Wallace de prijs won voor Beste Nieuw Acteertalent. Ook de talentvolle Eliza Scanlen behoort tot de nieuwe lichting veelbelovende actrices; ze was eerder te zien in de HBO serie Sharp Objects en in Greta Gerwig’s film Little Women. Na het regisseren van het derde seizoen van de hitserie Killing Eve, reisde Shannon Murphy voor Babyteeth af naar het IFFR (International Film Festival Rotterdam), waar de film werd omarmd door het publiek.

Deze film wordt ook in 'Zaal 6' vertoond - onze gloednieuwe boutique filmzaal. Dit is geen 'gewone' filmzaal, maar een plek waar je in sfeervolle huiskamersetting de gehele dag door de mooiste films kunt zien. Neem plaats op een van de fijne lounge stoelen of romantisch naast elkaar op een bankje, met naast je een tafeltje voor je drankje, en geniet! De ticketverkoop voor Zaal 6 gaat op dinsdagavond 22 september van start.

Regisseur
Shannon Murphy
Met o.a.
Eliza Scanlen, Ben Mendelsohn, Toby Wallace, Essie Davis
Land
Australië
Jaar
2020
Duur
120
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Komt mede dankzij het ijzersterke acteren van alle betrokkenen hard binnen

    VPRO Cinema

  • Puntgaaf debuut over jonge liefde

    NRC

  • Bitterzoet speelfilmdebuut

    de Volkskrant

Tickets kopen