Babybios - Honeyland

Ljubomir Stefanov, Tamara Kotevska, Noord-Macedonië, 87 min, Documentaire

Onderdeel van: BabyBios

Met je baby (tot 1 jaar) naar de film. Iedere laatste vrijdag van de maand om 13:00 uur. Het geluid staat wat zachter, het licht blijft een beetje aan en in- en uitlopen is geen probleem. Ideaal voor de filmliefhebbende, kersverse ouders! Deze maand: Honeyland.

Tamara Kotevska en Ljubomir Stefanov filmden drie jaar in het adembenemende gebergte van Noord-Macedonië, en keerden terug met een visueel verbluffende, poëtische documentaire over bedreigde tradities en het broze evenwicht tussen mens en natuur, die een honingzoete indruk achterlaat.

Hatidze speurt duizelingwekkend steile bergflanken af op zoek naar bijenkolonies die zich verschanst hebben in de rotsen. Ze woont in een stenen huisje in Noord-Macedonië, samen met haar zieke moeder. Haar leven, haar passie en haar inkomen zijn de wilde bijen die ze met veel zorg, en volgens oude tradities teelt. “Neem de helft van de honing, en laat de andere helft voor de bijen” – is haar gouden regel. De honing verkoopt ze op een marktje op zo’n vier uur loopafstand. Tot op een dag een rumoerige familie arriveert met een oude caravan, zeven onhandelbare kinderen en een kudde koeien, de voorbode voor het naderende einde van Hatidze’s oude leven.

Regisseur
Ljubomir Stefanov, Tamara Kotevska
Land
Noord-Macedonië
Jaar
2019
Duur
87
Taal
Turks
Ondertiteling
Nederlands

Bekroond met maar liefst drie prijzen en bedolven onder lovende kritieken op het vermaarde Sundance Festival

Tickets kopen