Aus dem nichts

Fatih Akin, Duitsland, 106 min, Drama, Golden Globe winnaar, 12+

Een verhaal over familie, recht en wraak, geïnspireerd op de rechts-extremistische moorden in Duitsland en de daaropvolgende rechtszaak in 2013.

In één tel verandert het leven van Katja voor altijd. Bij een bomaanslag komen haar man Nuri en zoontje Rocco om het leven. Het duurt niet lang voordat de politie twee verdachten arresteert. Het blijkt een jong stel te zijn met een neo-nazi achtergrond. Tijdens de rechtszaak wordt Katja bijgestaan door Danilo, advocaat en beste vriend van Nuri. Maar na de onverwachte uitspraak van de rechter neemt Katja het heft in eigen handen. Een verhaal over familie, recht en wraak, geïnspireerd op de rechts-extremistische moorden in Duitsland en de daaropvolgende rechtszaak in 2013. Aus dem Nichts is de nieuwe film van Fatih Akin (Gegen die Wand, Auf der Anderen Seite) met in de hoofdrol Diane Kruger (Inglourious Basterds). De film won de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film en staat op de shortlist voor de Oscars. 

Regisseur
Fatih Akin
Land
Duitsland
Jaar
2018
Duur
106
Taal
Duits-Turks
Ondertiteling
Nederlands
  • Kruger (in haar eerste Duitse film) is fantastisch als de getraumatiseerde Katja en won op Cannes 2017 terecht de prijs voor beste actrice.

    VPRO Cinema

Kruger won voor haar rol de prijs voor Beste Actrice op het Filmfestival van Cannes.

Tickets kopen