Atlantis

Valentyn Vasyanovych, Oekraïne, 106 min, Drama, Sci-Fi

Tijden & Tickets
Het is 2025 en de Oekraïne-Rusland oorlog is ten einde. Ex-soldaat Sergey is mentaal beschadigd door het geweld, maar probeert de draad weer op te pakken.

Na ontslag bij de plaatselijke staalfabriek vindt hij een nieuwe baan; het rondrijden van schoon drinkwater naar de weinig overgebleven bewoners van de vervuild geraakte regio. Hij komt in contact met Black Tulip, een organisatie die de lichamen van omgekomen soldaten opspoort om die een waardige begrafenis te geven. Sergey meldt zich aan als vrijwilliger. Het werk is afschuwelijk, maar biedt hem een zekere rust en verlossing. Als er tussen hem en collega vrijwilliger Katya een klein vonkje overspringt, lijkt dat zelfs een sprankje hoop. In contrast met de thematiek van de film is Atlantis een lust voor het oog. Vasyanovych heeft een ongekend oog voor compositie en kleur en creëert uit de waanzin van de oorlog een monumentaal en indringend epos. 

Regisseur
Valentyn Vasyanovych
Met o.a.
Andriy Rymaruk, Liudmyla Bileka, Vasyl Antoniak
Land
Oekraïne
Jaar
2019
Duur
106
Taal
Oekraïens, Engels
Ondertiteling
Nederlands

Andere varianten van deze film:

English subtitles
  • Een wonderschone, postapocalyptische film

    VPRO Cinema

  • Voor valse romantiek is geen plaats

    de Volkskrant

  • Een monumentale fotografische prestatie

    NRC

Ging in wereldpremière op het filmfestival in Venetië en won de Horizons Award

Tickets kopen

Nederlandse ondertiteling

Andere varianten van deze film:

English subtitles

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl