Atlantique

Mati Diop, Senegal, 105 min, Drama, 9+

Onderdeel van: English

Tijden & Tickets

Atlantique is het speelfilmdebuut van regisseur Mati Diop. Een betoverende film over opgroeien, eerste liefdes en loslaten.

In een voorstad van het Senegalese Dakar lijkt de jonge liefde tussen Ada en Souleiman zonder zorgen. Maar achter de sluier van verliefdheid gaat een sombere toekomst schuil. Ada staat op het punt met een andere man te trouwen, van wie ze niet houdt. En Souleiman besluit met een groep bouwvakkers, die al maanden geen loon heeft ontvangen, het land via de oceaan te verlaten op zoek naar een betere toekomst. Een aantal dagen na het vertrek van de jongens verstoort een plotselinge brand het huwelijksfeest van Ada en de meisjes uit de buurt worden door een mysterieuze koorts bevangen. Issa, een jonge politieman, gaat op onderzoek uit.

Atlantique was de eerste film van een zwarte vrouwelijke filmmaker die werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes, en is de Senegalese Oscarinzending.

English
In a popular suburb of Dakar, workers on the construction site of a futuristic tower, without pay for months, decide to leave the country by the ocean for a better future. Among them is Souleiman, the lover of Ada, promised to another.

Regisseur
Mati Diop
Met o.a.
Ibrahima Mbaye, Mame Bineta Sane, Amadou Mbow, Nicole Sougou
Land
Senegal
Jaar
2019
Duur
105
Taal
Wolof, Frans, Engels
Ondertiteling
Engels

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling

Won the Grand Prix at Cannes Film Festival

Tickets kopen

English subtitles

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling