Ask Dr. Ruth

Ryan White, VS, 100 min, Documentaire

Onderdeel van: English

Tijden & Tickets

Ask Dr. Ruth vertelt het ongelofelijke levensverhaal van Dr. Ruth Westheimer, die als kind de Holocaust overleefde en de eerste en beroemdste sekstherapeut werd op de Amerikaanse televisie. 

Een verrassend, grappig en emotioneel portret van een vrouw die de preutsheid en het onbegrip uit de slaapkamers wilde krijgen. Iemand waarvan je alleen maar meer gaat houden als het hele verhaal verteld is. Klein van gestalte, maar met een groot hart, drukte Dr. Ruth Westheimer een stempel op een hele generatie. Ongekend vrijmoedig en met humor besprak ze seks en relaties op radio en televisie.

Een fascinerende documentaire waarin interviews met de energieke en onvermoeibare Ruth Westheimer afgewisseld worden met fraaie animaties die haar jeugdjaren verbeelden. Als enige Holocaust overlevende van haar familie, verhuisde Ruth naar Israël en werd op haar 17e ingelijfd als sluipschutter in de paramilitaire organisatie Hagana. In 1950 verhuisde ze met haar eerste echtgenoot naar Frankrijk en studeerde er Psychologie aan de Sorbonne. Zes jaar later woont ze in Amerika en nadat ze haar master in sociologie behaald had, studeerde ze seksuologie en maakte carrière als onderzoeker en docent op prestigieuze universiteiten. Wereldberoemd wordt ze als schrijfster van meer dan 40 boeken en haar optredens in iconische radio- en tv-shows als sekstherapeut Dr. Ruth. Door haar onbevangen en levendige manier om over seks te praten, bevond ze zich in de voorhoede van de seksuele revolutie.

English: A documentary portrait chronicling the incredible life of Dr. Ruth Westheimer, a Holocaust survivor who became America's most famous sex therapist. As her 90th birthday approaches, Dr. Ruth revisits her painful past and her career at the forefront of the sexual revolution.

Regisseur
Ryan White
Land
VS
Jaar
2019
Duur
100
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Charmant eerbetoon.

    de Volkskrant

Publieksfavoriet op het Sundance Film Festival.

Tickets kopen

Nederlandse ondertiteling