Arts in Cinema: Prado Museum - A Collection of Wonders

90 min

Onderdeel van: Arts in Cinema English Specials

In september presenteert Arts in Cinema: Prado Museum - A Collection of Wonders.

Hoe vaak hebben we bij onszelf gedacht: konden musea maar praten! Deze documentaire poogt precies dat te doen: het Prado voor zichzelf laten spreken. Het museum viert in 2019 haar 200e verjaardag en vertelt het verhaal over haar leven.

Een spectaculaire reis in Madrid die de zes eeuwen van het bestaan van Spanje als land beslaat. Geschiedenis verteld door kunst, door de 8.000 kunstwerken in de collecties van het museum en tegelijkertijd het ontdekken van het verhaal achter elk kunstwerk. Een schilderij is canvas, kleur, materie en vorm, maar het is ook het verhaal van mannen, vrouwen, schilders en koningen, paleizen en koninginnen, welvaart en misère, lichaam en ziel.

Op 4 september wordt er vooraf aan de film een inleiding gegeven door kunsthistoricus Epco Runia.

English: The first cinematic journey through the rooms, stories and emotions of one of the most visited museums in the world. Its wealth of over 8000 art treasures is a spell-binding experience drawing almost 3 million visitors to Madrid every year. Academy Award Winner Jeremy Irons will be guiding spectators on a discovery of a heritage of beauty and art.

Jaar
2019
Duur
90
Ondertiteling
Nederlands

Tickets kopen