Anna's war

Aleksey Fedorchenko, Rusland, 75 min

Tijden & Tickets

Ingetogen en empathisch vertelt regisseur Aleksei Fedorchenko (Silent Souls, 2010; Angels of Revolution, 2014) het waargebeurde verhaal van de zesjarige Anna, die vanuit haar schuilplaats in een door de nazi’s overgenomen gebouw de oorlog aan zich voorbij ziet trekken..

Oekraïne, 1941: een Joods meisje komt tot bewustzijn onder een zwarte laag aarde. Close-ups van melkwitte lichaamsdelen verraden dat ze in een massagraf ligt. In al hun gruwelijkheid zijn de beelden van een grote schoonheid.  De waakhond op het erf maakt haar tot gevangene; het gevaar ontdekt te worden ligt voortdurend op de loer. Haar vindingrijkheid, de kleinigheden die de naar verloop van tijd wisselende bezoekers achterlaten en de schatten die ze in de aangrenzende ruimtes vindt, evenals de herinneringen aan haar familie en opvoeding, helpen haar te overleven en leveren tegelijk enkele absurdistische, theatrale momenten op.

​Deze ode aan de veerkracht en vindingrijkheid van een kind wordt volledig gedragen door de fenomenale kindactrice Marta

Regisseur
Aleksey Fedorchenko
Met o.a.
Marta Kozlova, Ilya Belov, Sergey Fedorov
Land
Rusland
Jaar
2018
Duur
75
Taal
Russisch, Oekraïens, Duits
Ondertiteling
Nederlands

Andere varianten van deze film:

English subtitles

'Er zijn al eindeloos veel films over WO II gemaakt, maar toch lukt het de Rus Aleksey Fedorchenko om hier nog iets nieuws aan toe te voegen.' TROS Kompas

Tickets kopen

Andere varianten van deze film:

English subtitles

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl