Adam

Maryam Touzani, Marokko, 98 min, Drama, AL

Tijden & Tickets
Adam is de eerste featurefilm van regisseur Maryam Touzani, die ook het script schreef. Op ingetogen wijze toont ze twee vrouwen die elkaar een toekomst bieden.

De zwangere, ongetrouwde Samia is op zoek naar een dak boven haar hoofd en klopt aan bij Abla, weduwe en alleenstaande moeder van de 8-jarige Warda. In eerste instantie blijft de deur voor Abla gesloten, maar geleidelijk vinden de vrouwen steeds meer steun bij elkaar. Ondertussen bakken ze in de bakkerij van Abla de heerlijkste Marokkaanse lekkernijen.

Breaking the Walls

Op Zaterdag 1 augustus en zaterdag 8 augustus bieden we in samenwerking met stichting BBIS een speciale actie aan, waarbij u de Breaking the Walls tour kunt combineren met de bezichtiging van Adam. 

De Breaking the Walls tour is een nieuw tourconcept gericht op doorbreken van de onzichtbare muren tussen de wijken, zodat iedereen kan ontdekken dat wereldburgers zowel in het Statenkwartier, Transvaal als de Schilderswijk leven. Het doel van deze tour is een bijdrage te leveren aan de positieve beeldvorming over de internationale samenleving en om nieuwe netwerken te stimuleren die wijk-overstijgend zijn.

De Breaking the Walls tour is helemaal leuk voor mensen die al in Den Haag werken, wonen of studeren. Zo maak je kennis met verschillende wijken en met mensen uit jouw stad die je waarschijnlijk nog nooit eerder hebt ontmoet: en daar is het om te doen. Samenleven doe je zonder muren!


Klik hier voor meer informatie.

Regisseur
Maryam Touzani
Met o.a.
Lubna Azabal, Aziz Hattab, Nisrin Erradi
Land
Marokko
Jaar
2019
Duur
98
Taal
Arabisch
Ondertiteling
Nederlands

Andere varianten van deze film:

English subtitles
  • Mooie ode aan solidariteit en moederschap

    VPRO Magazine

  • Aanklacht tegen hardvochtig patriarchaal systeem treft doel

    NRC

Tickets kopen

Nederlands ondertiteld

Andere varianten van deze film:

English subtitles

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl