About Endlessness

Roy Andersson, Duitsland, Noorwegen, Zweden, 78 min, Drama, Komedie, 12+

Onderdeel van: English

Tijden & Tickets

Met About Endlessness vult Roy Andersson zijn oeuvre aan met een reflectie over het menselijk leven in al zijn schoonheid en wreedheid, zijn pracht en banaliteit.

De Zweedse meester laat de kijker rondzwerven in zijn film, als in een droom, begeleid door een Sjeherazade-achtige vertelster. Aan alledaagse momenten wordt evenveel waarde gegeven als aan historische gebeurtenissen: een stel zweeft over een door oorlog verwoest Keulen; op weg naar een verjaardagsfeestje stopt een vader in de stromende regen om zijn dochtertjes veter te strikken; tienermeisjes dansen in de zon buiten een café; een verslagen leger marcheert naar een krijgsgevangenenkamp. Als in een caleidoscoop presenteert About Endlessness zowel ode als klaagzang op wat oneindig menselijk is, een verhaal over de kwetsbaarheid van het bestaan.

English
Inspired by “One Thousand and One Nights,” the celebrated collection of Middle Eastern and Indian folk tales, “About Endlessness,” in its juxtaposition of tableaux capturing moments in life, explores the preciousness and beauty of our existence, awakening in us the wish to maintain this eternal treasure and pass it on.

Regisseur
Roy Andersson
Met o.a.
Bengt Bergius, Jan-Eje Ferling, Martin Serner
Land
Duitsland, Noorwegen, Zweden
Jaar
2019
Duur
78
Taal
Zweeds
Ondertiteling
Engels

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling
  • Even triest als troostrijk

    De Volkskrant

  • Een goddelijke komedie met duivelse humor

    The Guardian

Tickets kopen

English subtitles

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl