A Tale of Three Sisters

Emin Alper, Turkijke, 108 min, Drama

Onderdeel van: English

Tijden & Tickets

Na een korte periode in een pleeggezin, keren drie zussen terug naar het dorp waar zij opgroeiden met hun vader.

Reyhan, Nurhan en Havva werden alle drie in de stad opgenomen in een rijk gezin als pleegdochters en tevens hulp in de huishouding. Reyhan, de oudste dochter, moest het pleeggezin verlaten nadat zij zwanger is geworden. Eenmaal terug in het dorp wordt ze door haar vader uitgehuwelijkt aan een niet al te snuggere herder. Ook de twee jongere zussen worden weer naar huis gestuurd: Nurhan omdat ze ruzie maakte met de pleegmoeder en Havva keert terug na een sterfgeval. De vader is te arm om zijn dochters te onderhouden en zoekt naar mogelijkheden om ze toch onder te brengen. Maar ondertussen kunnen de drie zussen niet wachten om het dorp weer te verlaten.

English
A stagnant and gloomy village in the 1980s. Reyhan, Nurhan, and Havva, three sisters were sent to town as 'besleme' (foster child and maid). Since they fail their foster parents for different reasons, they are sent back to their father's house in their poor village. Deprived of their dreams of a better life, they try to hold on to each other.

Regisseur
Emin Alper
Met o.a.
Cemre Ebuzziya, Ece Yüksel
Land
Turkijke
Jaar
2019
Duur
108
Taal
Turks
Ondertiteling
Engels

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling

Winner of the World Cinema Exchange Award

Tickets kopen

English subtitles

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl