A Girl Missing

Kôji Fukada, Japan, 111 min, Drama, Thriller

Onderdeel van: English

Op kalme wijze onthult regisseur Koji Fukada in A Girl Missing de invloed van de media op een gemeenschap, op het individu, maar ook de schaduwkant van Ichiko, gespeeld door actrice Mariko Tsutsui.

Zij maakte ook al indruk in Fukada’s vorige werk Harmonium. Net als in die film, ligt ook in deze intrigerende crime thriller verlies aan de basis van waanzin, wraak en verlangen.

Particulier verpleegkundige Ichiko voelt zich bij de Oisho’s bijna een lid van de familie. Ze verzorgt niet alleen de grootmoeder, maar heeft ook een hechte vriendschap met Motoko, de oudste kleindochter. Maar wanneer op een dag Motoko’s jongere zusje Maki verdwijnt en niet veel later Ichiko’s neef wordt genoemd als de ontvoerder, is ze niet langer welkom bij de familie. Terwijl haar werk- en privéleven lijden onder de media-aandacht, voelt ze de grond onder haar voeten wegzakken.

English
A home-care nurse's relationship with the family she has spent years working for is threatened when her nephew is arrested for kidnapping their daughter.

Ichiko is a care-giver and a nurse. She provide home-care to the Oishos' elderly woman and is almost considered part of the family as she visits and performs her tasks routinely. What is more, Ichiko is helping Oisho Motoko to also become a care-giver and potentially replace her one day. The two have become close, which is useful when Motoko's sister Saki disappears. She is returned safely one week later, but the kidnapper is too close to home.

Regisseur
Kôji Fukada
Met o.a.
Mariko Tsutsui, Mikako Ichikawa, Sôsuke Ikematsu
Land
Japan
Jaar
2020
Duur
111
Taal
Japans
Ondertiteling
Engels

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling

Tickets kopen

English subtitles

Andere varianten van deze film:

Nederlandse ondertiteling