A Girl Missing

Kôji Fukada, Japan, 111 min, Drama, Thriller

Tijden & Tickets

Op kalme wijze onthult regisseur Koji Fukada in A Girl Missing de invloed van de media op een gemeenschap, op het individu, maar ook de schaduwkant van Ichiko, gespeeld door actrice Mariko Tsutsui.

Zij maakte ook al indruk in Fukada’s vorige werk Harmonium. Net als in die film, ligt ook in deze intrigerende crime thriller verlies aan de basis van waanzin, wraak en verlangen.

Particulier verpleegkundige Ichiko voelt zich bij de Oisho’s bijna een lid van de familie. Ze verzorgt niet alleen de grootmoeder, maar heeft ook een hechte vriendschap met Motoko, de oudste kleindochter. Maar wanneer op een dag Motoko’s jongere zusje Maki verdwijnt en niet veel later Ichiko’s neef wordt genoemd als de ontvoerder, is ze niet langer welkom bij de familie. Terwijl haar werk- en privéleven lijden onder de media-aandacht, voelt ze de grond onder haar voeten wegzakken.

Regisseur
Kôji Fukada
Met o.a.
Mariko Tsutsui, Mikako Ichikawa, Sôsuke Ikematsu
Land
Japan
Jaar
2020
Duur
111
Taal
Japans
Ondertiteling
Nederlands

Andere varianten van deze film:

English subtitles
  • Een verrassend psychologisch drama

    VPRO Cinema

  • De film zit vol met veelzeggende, subtiele details

    NRC

  • Actrice Mariko geeft het verhaal het nodige gewicht

    Trouw

Tickets kopen

Nederlandse ondertiteling

Andere varianten van deze film:

English subtitles

Of bekijk 'm thuis

Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk deze film op Picl