Novecento

Bernardo Bertolucci, Italië, 389 min, Italië, Drama, Lunch

Onderdeel van: English Specials

Deze lente waan je je in Filmhuis Den Haag voor even in Italië. We vertonen de klassieker Novecento, een overdonderend, ruim vijf uur durend epos van Bernardo Bertolucci. De film is te zien in twee delen met in de pauze (60 minuten) de gelegenheid om gebruik te maken van een speciaal Italiaans Novecento-lunch (ook beschikbaar met diner). Er is beperkt plek, dus wees er snel bij!

Dit overdonderende, ruim vijf uur durende epos van Bernardo Bertolucci is kortgeleden prachtig digitaal gerestaureerd. Bertolucci vertelt op grootse wijze over de Italiaanse (en Europese) geschiedenis van de twintigste eeuw, aan de hand van twee voorbestemde plattelandskinderen: de een arm en machteloos, de ander rijk en machtig. De kijker wordt meegesleurd langs twee wereldoorlogen, langs lief en heel veel leed, langs vriendschap en verraad. Met memorabele rollen van Robert de Niro, Gérard Depardieu, Burt Lancaster, Dominique Sanda, Donald Sutherland en vele anderen.

ITALIAANS LUNCHEN IN DE PAUZE
Wie aan Italië denkt, denkt aan eten. Lange tafels, wijn, gezelligheid, mooie gerechten. Wat zij kunnen, kunnen wij ook! Omdat Novecento ruim vijf uur duurt, vertonen we de film in twee delen, met een uitgebreide Italiaanse lunch tussen deel 1 en 2 in ons restaurant op de 1e verdieping. De film en lunch zijn alleen als combinatie verkrijgbaar, voor slechts €32,50 (incl. film a €17,50 / excl. drank). Voor Cineville-pashouders geldt een toeslag van €5,00 (excl. kosten lunch).

MENU
Voor: Caprese salade met pesto dressing.
Hoofd: Pasta penne met Italiaanse gehaktballen in verrukkelijke pomodori saus óf vegetarische champignon risotto.

Let op: reserveren voor de film is niet mogelijk, alleen online verkoop of aan de kassa.

Regisseur
Bernardo Bertolucci
Met o.a.
Robert De Niro, Gérard Depardieu, Dominique Sanda
Land
Italië
Jaar
1976
Duur
389
Taal
Italiaans
Ondertiteling
Engels

Andere varianten van deze film:

Diner Special

Tickets kopen

Lunch Special

Andere varianten van deze film:

Diner Special